top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverProeflokaal De Serre

Lentekriebels in Proeflokaal De Serre

De natuur is in de lente misschien wel op z’n allermooist, wanneer ze fris en geurend is. Het zonnetje komt weer tevoorschijn, lammetjes huppelen door de weide en bloesemblaadjes dwarrelen door de lucht. Bij Proeflokaal De Serre geniet je van alle drie, natuurlijk met een lekkere lunch of borrel erbij.



Op de tuinderij van landgoed Land & Boschzigt staat een tiental mensen hard te werken, onder wie Sijmen. Zijn vrouw Sissie en hij beheren samen al ruim 40 jaar het landgoed. Terwijl hij de grond tussen de uien los schoffelt, zegt hij: ‘Spinazie, paksoi, rabarber en raapstelen zijn nu al klaar voor de oogst.’ Sijmen merkt ook op dat de bloesem van de aardappelen en tuinbonen zeer de moeite waard zijn om eens op te zoeken op het landgoed. Nog leuker zijn misschien wel de pasgeboren lammetjes. ‘Er zijn er dit jaar 11 geboren, vier tweelingen en drie eenlingen,’ zegt Sijmen trots.


‘De lente is voor mij echt het begin van een nieuw jaar. De geur van bloesem, de lichtgroene kleur van het jonge blad, nieuw leven,’ vertelt Janet, terwijl ze zorgvuldig roze-rode aardbeitjes op een salade legt. ‘Hier is dat prachtig te zien én te proeven! Je hebt hier de natuur op je bord. Met name het groente en fruit dat ik serveer, komen bijna allemaal recht van het land.’

154 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page