Partir c'est mourir un peu. Afscheid nemen van de zomer valt altijd zwaar.
Ook al komt de herfst daarvoor in de plaats. Het decor vanuit Proeflokaal de Serre verandert van vele tinten groen in warm geel, groen en bruin.
We maken ons op voor de herfst.
Binnen ruikt weer het houtkacheltje, de geur van stoofpotjes en gegrilde groente, appeltaart en warme chocolademelk.
Buiten doen de gewassen zich tegoed aan de plensbuien van afgelopen week. Ik gun het ze!
Wortels, pastinaak, yacon, zoete aardappels, pompoen.. zoveel inspiratie brengt dit jaargetijde. Dus ik verheug me op de komende maanden.
Hopelijk blijft het roodborstje ons nog dagelijks verblijden met een kort bezoek. Op zoek naar nog wat taartkruimeltjes of alle andere vaste gasten van ons Proeflokaal. Twee cappuccino havermelk, twee tosti’s, een zwarte koffie en een wijn van het land, Budels Malt en een glaasje Fleurs du Mal, een cappuccino en een appeltaart, koude appelsap en een citroenmeringue. Zoveel vaste gasten, zoveel verhalen...
En hopelijk af en toe een mooie herfstdag. Mooi genoeg voor een herfstwandeling en een uurtje op het terras.
We maken het gezellig de komende maanden.
Comments