top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverProeflokaal De Serre

Hartje zomer in Proeflokaal de Serre

De tuin, de winkel, de Serre. Het is tijdens deze zomerse dagen net een Frans of Italiaans dorp. Families, compleet met strohoeden, rieten manden. Tijd voor nog een boodschap in de winkel bij Sandra, een espresso of cappuccino in de Serre, een praatje met Sijmen, Sis, Radboud of Henriette. Het is echt een dorpje, een klein en gezellig dorpje. Waar het leven goed is. Zucht…


De tuinderij staat er prachtig bij, vol heerlijkheden! De rode bieten, de worteltjes, de kroppen sla, de aardappelen, de sperciebonen en tomaten. Allemaal even lekker! Af en toe is het nog wel even wennen hoor. Zoveel moois, lekkers en gezond van zo dichtbij. En wat is het leuk om te zien dat er steeds meer zelfoogsters komen om zelf hun groente, fruit én bloemen van de tuin te halen. Vooral op de zaterdagochtend geeft dat een gezellige drukte.


Het was puffen geblazen bij de prachtige, maar warme dagen van de afgelopen weken. We moeten ons allemaal een beetje aanpassen. Ons tempo verlagen, misschien wel tot op het slome af, om de brandende zon het hoofd te kunnen bieden. Gelukkig geeft de bamboe op ons terras de nodige schaduw. Gelukkig hebben we voor het zomerseizoen genoeg frisse en verkoelende drankjes: een iced coffee of iced tea, een heerlijk koel glas wijn - van onze eigen wijngaard! Zelfs voor de lunch geen warme maar koude soep of een heerlijke salade van het seizoen. Mét eetbare bloemen van eigen tuin. Over eetbare bloemen gesproken, heb je gefrituurde courgettebloemen met ricotta al eens geprobeerd?


Gefrituurde courgettebloemen!

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page